Wednesday, October 16, 2013

Dubai flamingopark




Vandaag besloten we naar het wildlife flamingopark te gaan. Het valt niet altijd mee de juiste weg te vinden. Evenals in Doha zijn ze hier als gekken bezig met bouwen en wegenaanleg. Minimaal tienbaanswegen met veel viaducten en fly-overs. Gisteren zagen we ons hotel al van de grote weg liggen, maar hoe er te komen was een probleem. Och, we hebben het na enig zoekwerk, vele u- turns uiteindelijk wel bereikt maar dat komt vooral dankzij Mieke die een echt postduiveninstinct heeft. Vanmorgen hadden we dit instinct ook hard nodig om het wildlife Sanctuary te bereiken. De flamingo's waren schitterend. Na de zomer elders te hebben doorgebracht komen ze in oktober altijd weer terug naar het moerasgebied bij Dubai. Het is zeer boeiend om te zien. 

Vervolgens een rondje over Palmeiland en de schitterende villa's en magnifieke hotels bewonderen. Hier een weekje wonen is niet verkeerd. Maar ja, je moet dan wel zeer kapitaalkrachtig zijn. Toch genoot ik van dit uitstapje. Je hebt over het water een fantastisch uitzicht over zee naar de Burj kalifa, momenteel nog het hoogste gebouw ter wereld en de Burj al Arab waar Mieke en Martin hun huwelijksnacht hebben doorgebracht. Dat het hier een zeer vruchtbare omgeving is bewees Tijn negen maanden later met zijn geboorte.



In een ons nog onbekende shopping mall was het daarna met een smoothie van vers vruchtensap goed toeven. Het is hier allemaal moderner dan in Qatar, maar deze shopping mall was gebouwd in de stijl van een Arabische overdekte markt. Heel veel eethuisjes ogenschijnlijk kris kras door elkaar en veel  winkeltjes. 

No comments:

Post a Comment