Sunday, April 13, 2014

Montenegro

Op 8 april na een vertraging van ruim twee uur in Montenegro aangekomen.

Het was exact middernacht en na het nuttigen van een kleine maaltijd gingen wij om half twee eindelijk slapen. De volgende ochtend eerst naar de dokter voor controle. Daarna begon het programma.

Het was alsof het een maand geleden was dat we hier waren. Weer veel vertrouwde gezichten onder de gasten en het bedienend personeel in het restaurant was ook hetzelfde gebleven en verwelkomde ons met warm enthousiasme. Na de lange reisdag was de eerste dag afzien en ging ik vroeg slapen. 

De volgende ochtend om half acht de eerste wandeling. Met z'n drieën liepen wij onder leiding van een fysiotherapeute langs het meer. Lekker zonnetje in het gezicht en genieten van het mooie uitzicht. Na een uurtje weer terug en snel naar het ontbijt want om negen uur gym in de zaal. Daarna watergym, onderwatermassage en vervolgens de lunch. Na de lunch zaalgym, watergym en als toetje de beautybehandeling en met voor mij als sluitstuk weer de tandarts. Zaterdag om twee uur vrij en onze eerste gezamenlijke wandeling met een paar tussenstops op terrasjes. 


Zondag onze eerste dagtocht. Met een luxe touringcar naar het Skadarskomeer. Via de baai van Kotor, met de pont naar de overkant en vervolgens langs Budva, Sv Stefan richting meer. 


Inschepen in een motorboot en ik kon gelukkig de hele tocht op de achterplecht genieten van het bijzonder mooie uitzicht. Twee uur duurde de tocht over het meer met aan de overkant Albanië. De bus was omgereden en wachtte ons weer op om ons naar het restaurant te brengen. Vandaag geen lunchdieet maar een heerlijke vissoep vooraf waarna een mooie forel met smaak door ons werd verorberd. Tjonge, wat kan het leven toch mooi zijn. De omgeving trouwens ook. Het restaurant was boven de rivier gebouwd en er viel veel te bewonderen. 


Na geruime tijd moesten we weer door en wederom voerde de tocht ons door schitterende streken. Kale zwarte bergen en diepe ravijnen. Nog een paar keer vanaf een uitkijkpunt genoten van het schitterende uitzicht en via de pont weer huiswaarts om te constateren dat het een geweldige dag was geweest.




No comments:

Post a Comment