Wednesday, October 15, 2014

Oasis Beach Tower hotel

Vandaag met de metro naar Oasis Beach Tower hotel waar we twee keer een heerlijke vakantie hebben doorgebracht. Vorig jaar hadden we nog een fantastisch uitzicht op Palm Jumeirah en hotel Atalantis en de rest van de Arabische Golf. Ik ben bang dat dit nog dit jaar is afgelopen. Wat we twee jaar geleden al zagen gebeuren door graaf en andere werkzaamheden is nu uitgemond in twee hoge wolkenkrabbers die het uitzicht vanaf het Oasis Beach Tower hotel zullen belemmeren. De hele 
Walk leek wel opengebroken. Overal was men met werkzaamheden bezig. Door het puin en het stof was het niet gezellig meer. Wel leek de trambaan bijna klaar. Er reed al een tram proef. Dit wordt een ringbaan door Jumeirah om de wegen te ontlasten en misschien ook de reeds bestaande twee metrolijnen. Wij gingen weer terug naar Dubai Mall om daar wat te eten en daarna naar de waterfontein show. Deze was fascinerend. Met grote kracht werd op de maat van muziek water uit tientallen fonteinen de lucht in geslingerd. Uiteraard met schitterende verlichting. Een sprookjesgebeuren dat vanaf 7 uur 's avonds ieder uur plaats vindt en duizenden mensen trekt. Sheik Mohammed Bin Rashid al Maktoum wilde dit en dreef zoals met veel zaken zoals bijvoorbeeld ook Palm Jumeirah en het andere palmeiland zijn zin door. Hij wil Dubai met alles de nummer 1 van de wereld maken. Nummer 1 op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs (beide gratis), recreatie, sport, openbaar vervoer (spot goedkoop) en volkshuisvesting. Het meeste is hem al gelukt. Dubai kent al jarenlang een booming economy. Ondanks de dip in de onroerend goedmarkt en de financiƫle wereld van de laatste jaren van het eerste decennium. Toen op 4 januari 2010 de Burj Dubai zou worden geopend besloot men een paar uur voor de opening de naam te veranderen in Burj Khalifa ter meerdere glorie van de emir van Abu Dhabi sheik Mohammed al Zayed die zijn collega sheik Mohammed Bin Rashid al Maktoum met 40 miljard dollar te hulp schoot. ' s Werelds hoogste toren draagt nu de naam van de emir van Abu Dhabi die daar zeer trots op is. Overigens schieten ook in Abu Dhabi de mooiste gebouwen als paddestoelen uit de grond en wedijvert men met de emir van Dubai. Dat kan blijkbaar in de Emiraten. Men probeert het belangrijkste financiƫle en handelscentrum van de wereld te worden. Maar ook op het gebied van internationaal vervoer gaat men de concurrentie met iedereen aan. Met de luchtvaartmaatschappijen uit de Emiraten kan men 97 landen van de wereld bereiken. Klimatologisch is het een heerlijk land en de voorzieningen zijn eerste klas. In Dubai heeft men inmiddels ook een internetcity. Ik vraag mij af of dit een soort Sillicon Valley moet worden. Als het aan sheik al Maktoum ligt waarschijnlijk wel.

Hij is een workaholic maar heeft toch 23 kinderen verwekt waarvan 12 bij echtgenote nummer 1, een vollen nicht met wie hij in 1979 trouwde en 2 bij zijn belangrijkste junior vrouw. Hoeveel andere vrouwen hij heeft weet ik niet.






No comments:

Post a Comment