Wednesday, July 29, 2015

De Chianti toer.


We kamperen midden in het Chianti gebied. Een regio die zich bevindt in de provincie Florence zowel als de provincie Siena. Deze streek kent 8 gemeenten en beide provincies herbergen ieder 4 van de 8 gemeenten. De eerste dag hebben we de helft bezocht. Schitterende stadjes op de heuvels van Toscane. We begonnen onze tocht in Greve in Chianti. Een streek vol met historische kastelen, exclusieve villa's en vernieuwde wijngaarden. Het centrum van Greve wordt gekenmerkt door een driehoekig plein, omgeven door overdekte gaanderijen. Het Romaanse kerkje van San Leolino is dichtbij.




Overal tref je beelden aan maar dit beeld op het plein in Greve vond ik toch wel heel bijzonder.


Zoals gebruikelijk begonnen we ons bezoek aan deze stad met een kopje koffie.

Het tweede stadje dat wij bezochten was Radda in Chianti. Het bevindt zich boven op een heuvel en via steile kronkelweggetjes bereikten we het. Ook hier een Romaans kerkje in het landelijk gebied genaamd de kerk van Sint Maria Novella.



Als derde plaatsje bezochten wij Gaiole in Chianti. Er is een eeuwenoude abdij, de abdij van Coltibuono  die in 1049 is gesticht.
Verder twee kastelen, het kasteel Brolio met een indrukwekkende multifunctionele omgeving waarbinnen zich het uitgestrekte paleis in romantische stijl bevindt dat voor Baron Bettino Ricasoli in 1860 werd gebouwd. Verder het kasteel Meleto met zijn bijzondere architectuur met zijn ronde torens.



Na een heerlijke lunch vertrokken we naar onze laatste bestemming voor deze dag, Castellina in Chianti. Ook deze stad is op een heuvel gebouwd. Hij heeft middeleeuwse vestingen en straatjes. Tot onze verrassing troffen wij er een Nederlands bruidje aan wachtend bij de kerk om voor de ceremonie naar binnen te mogen gaan. 





Wij zijn nu zes dagen onderweg en het is opvallend hoe rustig het overal is. Zowel op de wegen als in de bijzonder toeristische stadjes. Wij verbaasden ons al in Siena hoe bijzonder stil het er was. Wij waren er vroeg, om een uur of tien in de morgen en het werd later op de dag wel wat drukker maar nooit erg druk. dezelfde ervaring hadden wij in Florence. Verbazingwekkend hoe stil het in het super hoog seizoen is in een van ouds her zeer toeristisch gebied dat Toscane toch is. Frappant is dat de taal die je het meest hoort spreken het Nederlands is.











No comments:

Post a Comment