Sunday, July 26, 2015

Vakantie 2015 Toscane

Wat is er mooier dan met je kleindochter op vakantie te gaan. Niets toch? Ja over een paar jaar misschien met mijn kleinzonen, waarmee ik bedoel alleen met hen en zonder de ouders. De vakantie met Tijn in zuid Frankrijk was grandioos en voor vele herhalingen vatbaar, maar met een kind alleen op pad is toch het allerleukst.
Met Joëlle werd het dit jaar dus Florence met vandaag, 26 juli een uitstapje naar Siena. Wat een geweldige historische stad waar je bijna niet uitgekeken raakt. Het ene plekje nog verrassender dan het andere. Het was zondagmorgen 10 uur en de meeste toeristen lagen of nog op één oor of zaten in de kerk. In ieder geval was het muisstil op straat en alles was hermetisch gesloten. Toch werd het hier en daar op mooie punten wel wat drukker en bij de Cathedrale di Sienna was het al aardig druk. Lange rijen voor de kassa, maar na een kwartiertje hadden we toch kaartjes bemachtigd. Men noemt deze kathedraal een van de mooiste van het Christendom en men treft er werken aan van Donatello, Michelangelo en Berini en vooral de beroemde vloer wekt grote bewondering.



Na het bezoek trakteerde Joëlle op een heerlijke lunch in een mooie trattoria. 


Zo slenterden we op ons gemak door de stad en genoten van al het fraais om ons heen.








's Morgens bij aankomst hadden we een optocht van vaandeldragers met tientallen trommelaars. Reuze leuk en daarna lag de hele stad nog voor ons open.












No comments:

Post a Comment