Tuesday, July 28, 2015

Tweede dag Florence

Vandaag, 28 juli de tweede dag Florence. Deze keer deden we de lange toer met de hop on hop off bus. Het was gedeeltelijk dezelfde route als gisteren, maar na een stuk langs de Arno gingen we de heuvels in en reden door de rijke buitenwijken van Florence. Veel bomen,  veel groen en mooie villa's. Richting Fiesole ging de tocht. Een stad, veel ouder dan Florence. Deze stad werd vanaf de 9e eeuw voor Christus door de Etrusken bewoond. De Etrusken beheersten een gebied tussen de rivieren de Arno en de Tiber, het tegenwoordige Toscane. Men heeft overblijfselen aangetroffen die van de zesde eeuw voor Christus dateerden. De bevolking had een eigen taal die in niets op het Latijn leek zoals men dat in Rome sprak. De Etruskische cultuur is de eerste grote beschaving op het Italiaanse schiereiland en behoorde in zijn bloeitijd gedurende de 7e-5e eeuw voor Christus tot een van de hoogst ontwikkelde volkeren van de oudheid. Rome werd 150 jaar door Etruskische koningen geregeerd. Gaius Cilnius Maecenas die leefde van 70 - 8 voor Christus was een beroemde Romeinse staatsman en kunstbeschermer van Etruskische afkomst. Nog altijd wordt zijn naam gebruikt voor de beschermers der kunsten. Nadat Florence als stad was ontstaan gingen de beide steden samen werken en bleven goede buren. 
In later eeuwen ontwikkelde Florence zich als culturele stad, mede met behulp van de de Medici's. 
Een bekende Florentijn was Michelangelo een van de grootste schilders, beeldhouwers en dichters. Zijn vader was werkzaam in de financiĆ«le wereld waar Michelangelo niets in zag. Door ziekte van zijn moeder werd Michelangelo in een familie van steenhouwers onder gebracht waar het zaadje van zijn passie voor beeldhouwen werd geplaatst. 

Gedurende  6 jaar was Florence de hoofdstad van ItaliĆ«. Van 1865 tot 1871.






Teruggekomen slenterden wij wat door de stad en over de open markt en later over de overdekte waar men zoals te doen gebruikelijk bij overdekte markten het heerlijkste op het gebied van voedsel tegen kwam.




Beeld van Michelangelo op het piazzale Michelangelo, waar vandaan men een schitterend uitzicht over de stad met zijn kerken en paleizen heeft.



No comments:

Post a Comment