Monday, July 27, 2015

Florence

We hadden besloten twee dagen naar Florence te gaan en dan de hop on hop off bus te nemen. Vandaag was de eerste dag en namen we de korte route langs en door de binnenstad. Na eerst de hele tour meegereden te zijn deden we hem nog een keer tot aan palazzo Pitti. Ik vond het een beetje somber paleis en omdat hij de eerste en laatste maandag van een maand altijd gesloten is konden wij niet naar binnen. Na nog even in de schitterende tuin gegluurd te hebben liepen we, genietend van al het fraais om ons heen richting ponte Vecchio. De wereldberoemde brug met veel goud en juwelierswinkeltjes erop. Het viel mij mee hoe rustig het eigenlijk overal was. Het is super hoogseizoen maar overal kun je rustig  kijken en wandelen. Zo ook op deze brug waar vier politiemensen de toeristen en overig gespuis in de gaten hielden.


Na de ponte Vecchio natuurlijk het paleis Vecchio. Wereldberoemd en daardoor ook meteen herkenbaar.


Nog voor de lunch bezochten we de duomo van Florence, een schitterende kathedraal in schitterend kleurrijk marmer. Niet alleen mooi om te zien maar hij vrolijkte ook helemaal op met zijn pracht en praal.




De vele details waren het bestuderen meer dan waard. Wil je het allemaal in je opnemen dan ben je volgens mij uren en uren kwijt.

No comments:

Post a Comment