Thursday, July 30, 2015

2e Dag chianti toer

Gisteren vier van de acht gemeenten bezocht vandaag stonden er nog drie op het programma. Te beginnen bij San Casciano in Val di Pesa. een stadje dat gekenmerkt wordt door kastelen en landgoederen zoals Albergaccio waar Machiavelli in verbanning leefde.



Het tweede stadje was  Tavernelle in Val di Pesa. Deze stad had veel minder allure dan de andere die wij al bezochten. Op het grote plein was markt wat voor ons gezellig was maar dat alles meteen ook rommelig maakte. Omdat het stadje bovenop een heuvel ligt was het uitzicht magnifiek.



Na in Tavernelle de lunch te hebben gebruikt ging het op weg naar de derde plaats, Barberino Val d' Elsa. Meteen al bij het naderen van deze stad begon ons hart sneller te kloppen. Eveneens bovenop op een berg gelegen met stukken vestingsmuur, een schitterende Romaanse kerk van Sant' Appiano. De kerk kijkt uit over het adem benemende Toscaanse landschap en het centrum lijkt nog geheel in Middeleeuwse stijl. Smalle straatjes en oude huisjes. Het was een feest hier rond te wandelen.















No comments:

Post a Comment