Tuesday, May 20, 2014

Cascais en Estoril


Zaterdag hadden we een afspraak in Tires met een schoonzus van Judi. Welvoorzien van een GPS routeaanwijzings, schriftelijke routebeschrijvingen en een kaart reden wij er in anderhalf uur rechtstreeks naartoe. De tolwegen waren bijna leeg. Misschien is de tol voor de arme Portugezen al te duur. Met een automatisch tolsysteem zoefden wij zo door de tolpoortjes. De afrekening krijgen we als we de auto weer inleveren.
Na een kop koffie bij aankomst gingen wij in een mercedes sport, de jongensdroom van de zwager van Judy, met open kap naar een vissersdorpje vlakbij Estoril waar we heerlijke vis aten. Na wat te hebben rond gewandeld kregen we per auto het een en ander van Estoril te zien waarna we doorgingen naar Cascais. Een levendige stad met veel hotels en restaurants. Ondanks de recessie was het er gezellig druk. 


We stopten een paar keer om van mooie uitzichten te genieten en dronken een glaasje wijn in een voorheen zeer beroemd hotel restaurant waar de groten der aarden inclusief royals plachten te komen. Tegenwoordig ziet het er enigszins verwaarloosd uit en kan ik mij niet voorstellen dat de koning van Spanje met zijn vrouw hier nog regelmatig komt. Maar er hing wel een foto uit hun jonge jaren toen zij een bezoek brachten aan de hotel. Och, de Spaanse koning heeft tegenwoordig vele maƮtresses.




No comments:

Post a Comment