Wednesday, May 21, 2014

Laatste dag Portugal

We besloten de laatste dag vroeg naar Lissabon te gaan, onze auto bij het vliegveld in te leveren en met de taxi naar de stad te gaan. Het was een koude, regenachtige dag. We werden door de taxi midden in het centrum afgezet en gingen van daaruit wandelen. Vlakbij was een oude toren en we besloten met de lift naar boven te gaan om van het uitzicht te genieten. Helaas viel dat een beetje tegen en bleken we gewoon achter de toren weer de straat op te kunnen. We hadden ons dus tien euro kunnen besparen.


Vanwege de inmiddels gestaag vallende regen besloten we eerst maar eens te gaan lunchen. We vonden in een smal straatje een heel gezellig, modern ingericht restaurantje waar we voor euro 9,90 een heerlijke viergangen lunch met koffie en lemon merengue taart voor toe genoten. Een voortreffelijke wijn begeleidde deze maaltijd. Hierna liepen we naar de Taag en zagen veel mensen bezig met de opbouw van tribunes waar de mensen aanstaande zaterdag de finale van de champions league kunnen bekijken. De finale tussen de Madrileense clubs Atletico Madrid en Real Madrid. Later terwijl wij op een terrasje zaten stopte er een reusachtige bus met logo's van de champions league en binnenin oranje geklede mensen. Binnen de kortste keren werd de bus omringd door enthousiaste mensen en nadat ik wat foto's had genomen bleken die te komen om de cup met de grote oren te bewonderen.




Er was veel muziek bij en nu het droog was werd het steeds gezelliger. We liepen daarna nog wat rond en besloten met de metro terug naar het vliegveld te gaan. Het weekje Portugal zat er helaas weer op.




No comments:

Post a Comment